Hlavní obsah

Ve Francii se zřítil most, auta popadala do řeky. Zemřela patnáctiletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Patnáctiletá dívka zemřela při zřícení visutého mostu nedaleko jihofrancouzského města Toulouse. Informaci listu La Depéche du Midi potvrdili agentuře AFP hasiči. Do řeky Tarn se podle médií zřítilo osobní auto, nákladní vůz a užitkové vozidlo. Pět lidí je podle listu zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U francouzského Toulouse se zřítil visutý mostVideo: Reuters

 
Článek

„Zaslechli jsme obrovskou ránu, byli jsme vystrašení,“ řekl médiím starosta obce Mirepoix-sur-Tarn, kterou most spojoval s obcí Bessiéres, Eric Oget.

Obětí nehody se podle La Depéche stala patnáctiletá dívka, která cestovala v osobním voze se svou matkou. Ta po zřícení auta do vody zvládla doplavat na břeh. Zda se její dcera utopila, nebo zemřela na následky pádu auta, zatím není známo. Informaci o jednom mrtvém potvrdili hasiči.

Foto: Reuters

Při zřícení mostu spadl do řeky i bílý osobní automobil.

Do vody se zřítila celkem tři auta. Podle svědků doplavali na břeh včetně matky tři lidé. Zraněných je podle listu celkem pět, z toho tři jsou v kritickém stavu.

Zhruba 150 metrů dlouhý a pět metrů široký most se zřítil přibližně v 8:00. List uvedl, že se na něm nacházelo nákladní auto s vyšší hmotností, než je povolený limit.

Zástupce departementu Haute-Garonne, ve kterém se zřícený most nachází, Georges Mérik uvedl, že neštěstí postihlo tři vozy.

Foto: Olivier Le Corre, ČTK/AP

Most přes řeku spojoval obce Mirepoix-sur-Tarn a Bessiéres.

Na místě zasahuje přibližně stovka záchranářů. V akci jsou také tři vrtulníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám