Hlavní obsah

V4 odmítá zvyšování daní a přerozdělování migrantů

Katovice

Visegrádská čtyřka (Česko, Maďarsko, Polsko a Slovensko) musí pracovat na tom, aby se stala vítězem ve světě změněném pandemií nemoci covid-19. K úspěchu potřebuje investice, a proto nebude podporovat zvýšení daní. Po středeční schůzce premiérů V4 v Katovicích to řekl šéf maďarské vlády Viktor Orbán, jehož země nyní přebírá od Polska roční předsednictví.

Foto: Pool, Reuters

Maďarský premiér Viktor Orbán

Článek

Za priority maďarského předsednictví Orbán označil také odmítání případného povinného přerozdělování migrantů v Evropské unii a co nejrychlejší začlenění zemí západního Balkánu do EU.

„Podrobně jsme probírali strategii ohledně migrace. Toto téma je součástí budoucnosti Evropy. K tomu patří i strategie Schengenu a západního Balkánu. Velice důležitý je i vnitřní trh EU, který nefunguje. Stále se nám nedaří odstranit překážky pro naše firmy,“ řekl o jednání premiér Andrej Babiš.

Premiéři V4 vyjádřili solidaritu s Českem

Evropa

Za další téma označil podporu V4 pro jadernou energetiku. „Máme jasnou pozici. Je skvělé, že předsednictví EU převezme Slovinsko. Je to skvělá příležitost deklarovat názory, které máme stejné,“ řekl.

Poděkoval také partnerům z V4 za solidaritu po tornádu na jižní Moravě. „Moc si toho vážíme,“ řekl Babiš.

Reklama

Výběr článků

Načítám