Hlavní obsah

V troskách domu v Izjumu zničeného Rusy našli mrtvá těla 44 civilistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izjum

V troskách domu v Izjumu, který v březnu zničili ruští vojáci, bylo nalezeno 44 těl civilistů, napsala agentura Unian s odvoláním na Olega Synegubova, šéfa vojenské správy Charkov.

Foto: National Guard Of Ukraine, Reuters

Boje u Izjumu (ilustrační foto)

Článek

„V dočasně obsazeném Izjumu z trosek pětipatrové budovy, kterou okupanti zničili v první dekádě března, našli těla 44 mrtvých civilistů. To je další strašný válečný zločin ruských sil proti civilnímu obyvatelstvu! Porazíme je a za každého zaplatí,“ řekl Synegubov.

Rusové chystají útok ve dvou směrech

Evropa

O město, v němž před válkou žilo kolem 50 tisíc obyvatel, se sváděly těžké boje. Ruské ministerstvo obrany ohlásilo dobytí města 24. března, ale podle místních úřadů boje pokračovaly. Ukrajinský generální štáb přiznal porážku města 1. dubna.

Přecházíme do protiútoků, oznámila Ukrajina

Evropa

Město leží blízko hranic mezi Charkovskou oblastí a Doněckou oblastí a je důležitým železničním uzlem, navíc přes něj vede mezinárodní silnice E40. Jeho obsazení bylo součástí ruské snahy odříznout ukrajinské jednotky na východě Ukrajiny od zbytku země.

Foto: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám