Hlavní obsah

V sutinách prešovského paneláku našli lidské pozůstatky

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

V sutinách po panelovém domě, který 6. prosince 2019 zničil výbuch plynu, byly nalezeny tělesné pozůstatky. Vzorek DNA by měl potvrdit, zda patří nezvěstné 70leté důchodkyni Emílii.

Foto: Facebook město Prešov

Z paneláku zůstala jen hromada sutin.

Článek

Výbuch plynu a následný požár si vyžádal sedm obětí a jedna žena je dosud nezvěstná. Panelák byl natolik zničený, že musel být zbourán. Na skládku u města Hanušovce nad Topľou vyvezli téměř 9000 tun suti.

Jak informovala slovenská média, v sutinách se našly doklady, šperky i rodinné fotografie. „Sutiny jemně a decentně rozhrabeme na větší plochu. Chlapi, když uvidí něco cenného, odevzdají to policii,“ řekl televizi Markíza Peter Matijka, majitel firmy, která zabezpečila odvoz sutin.

Jedno tělo stále chybí. Po výbuchu v Prešově je nejspíš spálené na popel

Evropa

Dcera nezvěstné ženy už byla na odběru DNA a momentálně čeká na výsledky. „Pokud by se potvrdilo, že nalezené kosti patří nezvěstné, její dcera by ji mohla konečně pohřbít a důstojně se s ní rozloučit,“ uvedla televize.

Foto: Reuters

Dým stoupající z paneláku v Prešově, kde vybuchl plyn.

Ingrid Pelechová (49) vzpomíná, že maminka bydlela ve dvanáctém patře zničeného paneláku. Po výbuchu utíkala na Mukačevskou ulici a věřila, že její matce se podařilo uniknout. V čase, kdy došlo k výbuchu, totiž chodívala na procházku se psem.

„Přeji si, aby ta nejistota už skončila. Chtěla bych se s maminkou naposledy rozloučit a najít jejím pozůstatkům důstojné místo, které bych mohla navštěvovat, a vzpomínat na ni,“ dodala Ingrid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám