Hlavní obsah

V souvislosti se smrtí 39 Vietnamců v kamionu policie zatkla dalšího muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Dublin

V Irsku byl na základě evropského zatykače zadržen čtyřicetiletý Ronan Hughes v souvislosti se smrtí 39 vietnamských migrantů, jejichž těla se loni v říjnu našla v kamionu východně od Londýna.

Foto: Reuters

Britská policie našla v kamionu 39 mrtvol

Článek

Podle agentury Reuters o tom informovala policie z britského hrabství Essex, která záležitost vyšetřuje. Hughes byl obviněn z 39násobného zabití, jakož i dalších trestných činu souvisejících s migrací.

„Naše vyšetřování této záležitosti stále pokračuje a naléháme proto na veřejnost i novináře, aby nespekulovali, jelikož každý z dotčených má právo na spravedlivý soudní proces," prohlásil činitel britské policie.

Lidé z kamionu museli být mrtví už v Belgii, píší média

Evropa

Hughes má v úterý stanout před soudem v Dublinu, který rozhodne o jeho případném vydání do Británie. Ronana, stejně jako jeho bratra Christophera, vyzvala britská policie již loni v listopadu, aby se jí sám vydal.

Kamion s mrtvými Vietnamci byl objeven 23. října ve městě Grays poblíž Londýna. Chladírenský kontejner připojený k tahači se na jihovýchod Anglie dostal z belgického přístavu Zeebrugge.

Řidič kamionu s mrtvými Vietnamci se přiznal k napomáhání ilegální imigraci

Evropa

Uvnitř něj našli vyšetřovatelé těla osmi žen a 31 mužů včetně dvou patnáctiletých chlapců, nejstarší oběti bylo 44 let. Později se ukázalo, že všichni tito lidé pocházeli z chudších oblastí ve Vietnamu. Zřejmě zaplatili pašerákům, aby je nelegální cestou dostali do Británie. Policie se domnívá, že jejich smrt způsobila kombinace horka a nedostatku kyslíku v kontejneru.

Před necelými dvěma týdny se k neúmyslnému zabití 39 lidí přiznal Maurice Robinson ze Severního Irska, který kamion s migranty řídil. Nyní čeká na verdikt o výši trestu.

Ze stejného činu byl zatím obviněn také 43letý Gheorghe Nica, který však vinu popřel. Další tři lidé čelí obviněním z účasti na spiknutí za účelem podpory nelegální imigrace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám