Hlavní obsah

V Rusku poslali do vazby čtrnáctiletého školáka, souvisí to s útokem v sídle FSB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskevský soud uvalil v úterý vazbu na čtrnáctiletého žáka, který je podezřelý ze zhotovení bomby a ze zapletení do bombového útoku v pobočce ruské tajné služby FSB v Archangelsku. Vzhledem k nezletilosti školáka jeho jméno nebylo oznámeno a soud jednal za zavřenými dveřmi, tedy s vyloučením veřejnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Za výbuchem v sídle ruské tajné služby v Archangelsku zřejmě stojí 17letý mladíkVideo: Reuters

 
Článek

Podle vyšetřovatelů byl dotyčný žák ve styku se sedmnáctiletým studentem, který 31. října způsobil výbuch v sídle pobočky ruské tajné služby FSB v centru Archangelska. Oba spolu hovořili jen pár minut před výbuchem.

V žákově bytě v Moskvě se při prohlídce našlo podomácku zhotovené výbušné zařízení. Žák byl zatčen a čelí obviněním z nezákonného držení trhavin a z nezákonné výroby výbušných zařízení, napsal list Kommersant.

Při výbuchu v pobočce FSB v Archangelsku zahynul sedmnáctiletý mladík, který do budovy přinesl výbušné zařízení. Exploze zranila tři pracovníky FSB, která je nástupkyní sovětské tajné policie KGB.

Úřady se domnívaly, že byl útočník v Archangelsku „osamělým vlkem”, ale vyšetřování je dovedlo k internetovému fóru anarchistické skupiny, kde před útokem zveřejnil varování.

Reklama

Výběr článků

Načítám