Hlavní obsah

V ruském domově důchodců uhořelo deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Až deset mrtvých a několik zraněných si vyžádal požár v domově seniorů v ruském Krasnogorsku zhruba 20 kilometrů západně od Moskvy. Asi dvacet lidí se podařilo zachránit, informovala v noci na pondělí agentura Interfax. Přesné počty mrtvých a zachráněných zatím nejsou známy. Mnozí se nadýchali kouřových zplodin. Oheň už byl uhašen.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle zasahujících hasičů a záchranářů bylo obětí deset, ale ministerstvo pro mimořádné události jich potvrdilo agentuře TASS jen devět. Požár byl nahlášen v 23:59, uhasit se ho povedlo v 1:09.

Na vině neštěstí by podle státní agentury TASS, která se odvolává na záchranáře, mohl být rozbitý bojler nebo karma ve sprchách zařízení pro seniory.

Domov důchodců byl podle agentury TASS nelegální, nacházel se v běžném obytném domě a v době neštěstí v něm bylo ubytováno 29 klientů. Někteří z nich byli upoutáni na lůžko, a nemohli se proto zachránit, na starost je mělo osm pečovatelů.

V Rusku dochází kvůli porušování bezpečnostních předpisů stále znovu k silným požárům, které mívají velké množství obětí, napsala agentura DPA. Osmého dubna zemřeli při požáru v soukromém domově pro seniory čtyři lidé a 16 se jich zranilo.

Na konci dubna zahynula při požáru dřevěného domu ve městě Vyborg poblíž Petrohradu osmičlenná rodina.

Při požáru dřevěnky u Petrohradu uhořelo šest dětí i rodiče

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám