Hlavní obsah

V Řecku může vzniknout nová vláda, píše tamní tisk

Atény

K bazaru, kdy handrkování může skončit vyhozením Řecka z eurozóny, přirovnává sobotní bezvýslednou schůzku ministrů financí zemí platících eurem řecký konzervativní deník Kathimerini. Řecké listy se shodují na tom, že současná situace může vést až ke vzniku nové řecké vlády.

Foto: Giannis Papanikos, ČTK/AP

Bulvární deník Ethnos předvídá, že vyhazov z vlády čeká všechny rebely a odpadlíky, nejdřív je ale podle něho třeba zachránit Řecko.

Článek

Premiér Alexis Tsipras podle Kathimerini váhá, zda se pustit do velkých personálních změn v kabinetu, který tvoří jeho ultralevicova SYRIZA a národně-konzervativní Nezávislí Řekové, nebo zda dovést Řecko k předčasným volbám. Nevylučuje ani vznik vlády národní jednoty.

I středový list To Vima uvádí, že ve hře je přechodná vláda s účastí více stran. Proevropské strany už prý plánují, jak vytvoří nový kabinet, který předluženou zemi zachrání.

Bulvární deník Ethnos předvídá, že vyhazov z vlády čeká všechny rebely a odpadlíky, nejdřív je ale podle něho třeba zachránit Řecko. Také podle deníku I Avgi spojeného se SYRIZOU je prioritou záchrana země, teprve potom přijde čas řešit problémy s odpadlíky v řadách Tsiprasovy strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám