Hlavní obsah

V Rakousku před tunelem shořel český autobus, děti stihly vystoupit

– Vídeň • Aktualizováno
Novinky, rei

Na rakouské dálnici A2 v Korutanech v noci na úterý shořel autobus vezoucí pasažéry z České republiky. Ti naštěstí stačili vozidlo včas opustit a nikomu se nic nestalo. Podle agentury APA a serveru Kleine Zeitung autobusem cestovali převážně děti a mladí lidé.

Foto: www.feuerwehr-wolfsberg.at

Autobus zcela shořel

Článek

„Děti jsou všechny v pořádku, to je hlavní,“ řekl Novinkám dopravce Jan Vrábel. Autobus se podle jeho slov vracel z Itálie. Firma vypravila náhradní autobus a nyní jsou již cestující zpět doma.

Dopravce doplnil, že shořel pět let starý autobus MAN Lion’s Coach. Firma má podle webových stránek ve vozovém parku také mercedesy, karosu a volkswageny.

Foto: www.feuerwehr-wolfsberg.at

Oheň se šířil od motoru.

Nehoda se udála těsně před tunelem Gräbern, uvedli ve své zprávě hasiči. Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému včetně osmi hasičských vozů. Za dvacet minut požár zlikvidovali a podařilo se jim zachránit i nepoškozená zavazadla.

Záchranáři se o cestující postarali a s pomocí Červeného kříže jim poskytli útočiště v nedalekém městě Wolfsberg, kde počkali na náhradní autobus.

Foto: www.feuerwehr-wolfsberg.at

Oheň se šířil od motoru

Zástupce dálniční policie ORF řekl, že bylo štěstí, že autobus nevzplál v tunelu. Dálnice na Vídeň byla po nehodě na dvě hodiny uzavřena.

Příčinou požáru byla podle Kleine Zeitung technická závada, což potvrdil i český dopravce. Plameny se šířily od motoru.

Foto: www.feuerwehr-wolfsberg.at

Autobus shořel těsně před tunelem.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

V Rakousku před tunelem shořel český autobus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám