Hlavní obsah

V Rakousku odsoudili homosexuálního pedofila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Devětašedesátiletý Peter Miller, který je českého původu, byl v pondělí v rakouském Innsbrucku odsouzen za zneužívání nezletilých chlapců na osm let do vězení do zařízení pro duševně narušené pachatele. Rozsudek dosud nevstoupil v platnost, protože odsouzený si vzal lhůtu na rozmyšlenou, napsala agentura APA.

Článek

Peter Müller byl zadržen během pobytu ve Vietnamu na základě mezinárodního zatykače, vydaného Rakouskem. V pronajatém domě v Ho Či Minově Městě žil se čtrnáctiletým chlapcem a měl údajně styk i s jinými; tuto záležitost však vietnamské orgány neřešily, protože ve Vietnamu je pohlavní styk zakázán pouze u osob do 13 let.

Podle rakouských úředních zdrojů zneužíval Müller svém bytě v Innsbrucku v letech 1996 až 2003 chlapce z chudých rodin. Seznamoval se snim přes inzerát, ve kterém nabízel doučování angličtiny. Své oběti dokonce se souhlasem rodičů vozil na dovolenou v Rakousku, Itálii, Španělsku, Nizozemsku, Egyptě a Vietnamu.

Před soudem se obžalovaný označil za "částečně vinného". Přiznal, že je pedofil a že dospělí muži jej sexuálně nepřitahují. Z vyšetřování vyplynulo, že jakmile chlapci dospěli, ztratil o ně zájem.

Poukazoval ale na to, že sám byl také v dětství údajně dvěma knězi v chrámovém chóru pohlavně zneužíván. Sám tuto zkušenost označil za "strašnou", teprve za pomoci vězeňského psychiatra a kněze však podle svých slov seznal, jak velkou vinu na chlapcích páchal sám. Přiznal, že s chlapci onanoval a fotografoval je nahé, popřel však, že by jim dával omamné látky.Podle obžaloby s některými i kouřil marihuanu.

Lékařský posudek označil pachatele za "ve vyšším stupni psychicky narušeného", jeho trestní zodpovědnost to však údajně neomezovalo. Souvislosti si plně uvědomoval - nasvědčuje tomu prý i skutečnost, že zatímco v Rakousku preferoval chlapce kolem 11 let, ve Vietnamu zneužíval jen starší: pohlavní styk s osobami do 13 let je totiž v této zemi považován za znásilnění a hrozí za něj až trest smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám