Hlavní obsah

V Polsku zatkli bývalého zápasníka MMA, podílel se na krádežích luxusních aut v ČR

Katovice

Polská protiteroristická policie zadržela v úterý ráno bývalého zápasníka smíšených bojových umění (MMA) Mameda Chalidova. Je podezřelý, že byl součástí organizované zločinecké skupiny, která v České republice kradla luxusní auta. On je měl legalizovat. Informace polských médií potvrdila mluvčí nejvyššího státního zastupitelství Ewa Bieliková.

Foto: Profimedia.cz

Mamed Chalidov oslavuje vítězství v MMA v roce 2017

Článek

„Mohu jen potvrdit, že došlo k zadržení,“ řekla mluvčí policie v Katovicích Aleksandra Nowara. Chalidov byl zatčen u Olštýna na severu Polska a na zásahu se podíleli příslušníci protiteroristické jednotky, protože policisté věděli, že bývalý zápasník může být nebezpečný.

Zadržen byl násilím. Policisté museli rozbít okno domu na pozemku s luxusními vozy, kde bývalý zápasník pobýval, uvedla Gazeta Wyborcza. V domě policisté zajistili cennosti, jež mohly pocházet z trestné činnosti.

Osmatřicetiletý Chalidov je podezřelý, že vyráběl doklady pro auta ukradená na českém území. Šlo o vozy Porsche Panamera, Range Rover Evoque nebo BMW. Policista obeznámený s případem zpravodajské televizi TVN24 řekl, že pachatelé auta v České republice získávali prostřednictvím leasingových podvodů. Případ byl otevřen loni v lednu.

Polská policie v této souvislosti zadržela zatím čtyři lidi, kteří jsou nyní ve vazbě. Chalidov je rodákem z čečenského hlavního města Grozného, polským občanem je od roku 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám