Hlavní obsah

V Německu soudí muže, který před 40 lety údajně znásilnil a uškrtil dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 40 letech stanul před soudem muž, který se zpovídá z údajného znásilnění a vraždy 15leté dívky. Činu se měl dopustit v roce 1979 v bavorském Aschaffenburgu, napsala agentura DPA. Vzhledem k tomu, že se jedná o vraždu, není tento trestný čin promlčený a muž je od loňského května ve vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Muž, který se zodpovídá po více než 40 letech z vraždy a znásilnění tehdy 15leté dívky.

Článek

Muž, kterému je v současnosti 57 let, ale bude souzen podle trestního práva pro mladistvé, kde mu hrozí trest vězení maximálně deset let, uvedl Ingo Krist, mluvčí soudu v Aschaffenburgu. Jednání se koná za zavřenými dveřmi s vyloučením veřejnosti.

Policisty ze speciálního týmu, který se věnuje vyšetřování neuzavřených případů, dovedly k muži nejnovější vyšetřovací metody a také poznatky ve forenzních vědách a medicíně, píše server ntv.de.

Za 100 let se budou lidi vraždit, napsal ve školním slohu mladík souzený za smrt dívky

Krimi

Pachatel způsobil oběti v oblasti pravého prsa ránu kousnutím. Nové metody stomatologického vyšetření odhalily, že ji mohl způsobit muž, který se z činu zodpovídá před soudem. Zubař je jedním ze tří odborníků, kteří budou svědčit u soudu.

Souzený muž žil v sousedství dívky. Před čtyřmi desítkami let podle policie na dívku zaútočil ve chvíli, kdy se večer vracela domů ze stenografického kurzu. Dívku podle nových poznatků vyšetřovatelů přepadl, znásilnil a uškrtil v zámeckém parku v Aschaffenburgu. O několik dnů později bylo její tělo nalezeno nedaleko Snídaňového pavilonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám