Hlavní obsah

V Německu po pěti dnech dopadli „Ramba”, který odzbrojil policisty a zmizel v lese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Po rozsáhlém pátrání, do něhož bylo zapojeno několik stovek policistů, speciální jednotky, vrtulníky s termokamerami i pátracími psy, zadržela během pátku německá policie jednatřicetiletého muže, který v neděli na jihozápadě Německa odzbrojil policejní hlídku a utekl do lesa. Při zatčení u něj policie našla pět střelných zbraní. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na vyšetřovatele.

Foto: Spether Benedikt, ČTK

Německá policie při zátahu u Oppenau

Článek

Policejní mluvčí novinářům sdělil, že muž byl dopaden díky upozornění dvou svědků, kteří ho viděli u místního hostince. Od něj ho pak vystopovali policejní psi. Muž byl při zatýkání lehce zraněn, stejně jako jeden z policistů. Nalezen byl v houští a na klíně měl sekyru a kus papíru, zřejmě dopis na rozloučenou, uvedla místní média.

Pro jinak klidné město Oppenau s necelými pěti tisíci obyvatel, které leží nedaleko francouzských hranic, tak skončilo několik dní plných strachu. „Jsem rád, že pro naše městečko skončila tato noční můra,” citovala DPA starostu bádensko-würrttemberské obce Uweho Gaisera.

Foto: Policie Offenburg

Policie pátrá po Yvesi Rauschovi

Po ozbrojeném muži, který se podle místních médií jmenuje Yves Rausch, pátrali policisté od nedělního rána, kdy utekl ze zahradní chaty, do níž se předtím vloupal. Její majitel zavolal policejní hlídku, která ho tam šla zkontrolovat. Podle výpovědi policistů seděl muž klidně za stolem a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl čtyři policisty ohrožovat.

Až do chvíle, kdy vytáhl střelnou zbraň a donutil policisty, aby mu vydali své služební zbraně. Pak utekl směrem do Černého lesa.

Podle policejního prezidenta města Offenburg Reinharda Rentera policisté při postupu nijak nepochybili.

Zápletka jako z Ramba. V Německu nahání muže s lukem, který sám odzbrojil čtyři policisty

Evropa

Podle dřívějších zpráv místních médií měl muž u sebe v chatě také luk a šípy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám