Hlavní obsah

V Německu explodoval obytný dům, jeden mrtvý a 15 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krátce před páteční devátou hodinou explodoval ve městě Blankenburg v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko obytný dům, napsal server týdeníku Focus. Neštěstí si zatím vyžádalo jednu oběť a 15 zraněných, z nichž stav některých je velmi vážný. Policie počet zraněných korigovala, první informace hovořily o nejméně 25 zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Blankenburgu explodoval obytný důmVideo: Reuters

 
Článek

Když dorazili na místo hasiči, mnozí zranění leželi v bezvědomí na ulici, kam je mrštila tlaková vlna.

Na místě zasahují hasiči a policisté. Server Volksstimme napsal, že na místě jsou tři vrtulníky záchranky.

Policie nalezla v bytě, kde nastal výbuch, zkapalněný plyn a také munici ze druhé světové války. Výbuch má na svědomí zkapalněný plyn, oznámila policie. V bytě žil 78letý nájemce.

Dům musejí prohlédnout statici. „Panely v budově se posunuly,” řekl zástupce hasičů Kai-Uwe Lohse.

Ohromná exploze

„Exploze byla ohromná, nepopsatelná,” uvedla obyvatelka ulice Berthold-Brecht Strasse, která má okna bytu naproti domu, kde výbuch nastal. Byl tak silný, že jí některá okna vysklil. „Je to příšerné, co se stalo,” dodala.

„Slyšela jsem strašný rachot a potom jsem viděla obrovské plameny, jak šlehají z domu, a silný černý kouř. Nikdy jsem takový oheň neviděla,“ popsala 75letá obyvatelka Berthold-Brecht Strasse. Podle jejích slov plameny poškodily také automobily zaparkované v ulici.

Budova stojí na okraji města, poblíž je základní a mateřská škola. Ze školky bylo evakuováno kolem stovky dětí, informace ze základní školy zatím nejsou k dispozici, napsal server týdeníku Focus.

V Blankenburgu žije přes 20 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám