Hlavní obsah

Pět mrtvých včetně dítěte při řádění řidiče na pěší zóně v Trevíru

Novinky,
Trevír
Aktualizováno

V západoněmeckém Trevíru vjel v úterý odpoledne řidič na pěší zónu. Policie potvrdila, že obětí je pět a je mezi nimi devítiměsíční holčička. Zranění utrpělo zhruba deset lidí. Policie oznámila, že řidič byl zadržen. Podle týdeníku Focus do zóny vjelo stříbrné vozidlo SUV. Nijak netroubilo, jen zrychlovalo, uvedl jeden ze svědků. Podle starosty Wolframa Leibeho šlo o čin v amoku. O terorismu nemluvil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Trevíru najelo auto do lidí, nejméně dva mrtvíVideo: Reuters

 
Článek

„Na pěší zóně máme několik zraněných lidí, kteří byli sraženi autem. Řidič byl zatčen,“ uvedl policejní mluvčí. Dodal, že „podle prvních zpráv jsou dvě oběti”. Potvrdil, že jednou z obětí je dítě, starosta uvedl, že obětí je děvčátko. Večer už policie potvrdila zprávy médií o čtyřech obětech a později tragickou bilanci aktualizovala na pět mrtvých.

Daleko horší bilanci zřejmě zabránil rychlý zásah policie. Jeden policejní vůz do pachatelova auta narazil.

Týdeník Focus upřesnil, že zraněných je deset, část je těžce zraněná a někteří velmi těžce.

K osobě pachatele policejní mluvčí sdělil, že jde o 51letého Němce z okresu Trier-Saarburg. „V tuto chvíli k motivu nemůžeme nic říci,” řekl. Ujistil však, že žádné nebezpečí už nehrozí. Týdeník Focus dodal, že zřejmě jde o Bernharda W., který žije na předměstí Trevíru.

Bez politického motivu

Policisté zadrženého muže celé odpoledne vyslýchali. Podle úřadů šlo o úmyslný trestný čin, ale vyšetřovatelé nezjistili žádný politický motiv. Pachatel nikdy nebyl v hledáčku policie.

„Auto jelo mezi sedmdesáti a osmdesáti kilometry za hodinu, netroubilo, jen zrychlovalo,“ řekl jeden ze svědků týdeníku Focusu a dodal, že centrum města bylo zaplněné. „Viděl jsem nespočet lidí skákajících na stranu, přes třicet jich leželo na ulici, někteří bez pohybu,“ dodal ještě. Další svědek uvedl, že sražené byly i děti.

Foto: Harald Tittel, ČTK/AP

Uzavřené náměstí v centru Trevíru

Podle serveru listu Trierischen Volksfreund jelo auto od historické brány Porta Nigra k hlavnímu tržišti a pak na Fleichstrasse. Dodal, že některá těla po nárazu odletěla vzduchem, jak rychle auto jelo.

Okolnosti případu zatím nejsou jasné a vyšetřují se. Podle starosty Wolframa Leibeho (SPD) šlo o čin v amoku. O terorismu nemluvil.

Vůz zastavila neoznačená policejní vozidla s modrými majáky, jedno do něj narazilo. Pak policisté zadrželi řidiče a nasadili mu pouta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám