Hlavní obsah

V německém Leverkusenu explodovala chemička, jeden mrtvý, čtyři pohřešovaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leverkusen
Aktualizováno

Velký výbuch nastal v úterý dopoledne ve spalovně chemického odpadu ve městě Leverkusen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Do vzdálenosti mnoha kilometrů je vidět obrovský sloup kouře, píše server týdeníku Focus. První zprávy hovoří o jedné oběti, 31 zraněných, z nichž pět je ve vážném stavu, a čtyřech pohřešovaných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Leverkusenu explodovala chemičkaVideo: AP

 
Článek

Explozi potvrdila policie, hlášení o mimořádné situaci dostala krátce po půl desáté. Současně varovala obyvatele, aby nevycházeli z domovů a zavřeli okna i dveře domů a bytů.

Co způsobilo výbuch, se zatím neví, uvedl tiskový mluvčí společnosti Matthias Scheithauer. Na místě je nepřehledná situace, sdělila policie z Kolína nad Rýnem.

Aplikace Nina vydala varování s úrovní „extrémní nebezpečí“. Podle informací serveru Focus nesmějí zaměstnanci z bezpečnostních důvodů opustit továrnu.

Kouřový mrak se pohybuje směrem k Burscheidu a Leichlingenu.

Policie okamžitě uzavřela frekventovanou dálnici A1, a to dálniční křižovatky Leverkusen-západ a také Köln-Nord a Leverkusen v obou směrech a Westring v Leverkusenu.

Foto: Profimedia.cz

Exploze v chemičce v Leverkusenu

Továrna je provozována společností Currenta GmbH & Co. OHG. Vyrábí více než 5000 chemikálií, zejména nitridačních a chloračních produktů či aromatických látek.

Foto: Oliver Berg/dpa, Profimedia.cz

Požár chemičky v Leverkusenu

Reklama

Výběr článků

Načítám