Hlavní obsah

V německé zoo při tragickém požáru zahynuly desítky zvířat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlsruhe

V zoologické zahradě v německém městě Karlsruhe vypukl v noci z pátku na sobotu požár, při kterém uhynulo 26 zvířat. Z uzavřených prostor se podařilo do volných výběhů včas vyvést slony a hrochy, uvedla německá policie.

Foto: ČTK

zoo

Článek

Požár vypukl v části zoologické zahrady určené dětem, kde se chovají klidná zvířata, k nimž se mohou děti i přiblížit, případně je i hladit. Oheň usmrtil všech 26 zvířat, která se tam chovala: shetlandské poníky, zakrslé kozy a osly, ovce a lamu. Uniknout se zřejmě podařilo jen holubům.

Foto: Reuters

zoo

Když se ve čtyři hodiny v noci ozval alarm, byla již zvířata v dětském oddělení mrtvá. Hrozilo, že silný vítr rozšíří oheň k sousedním výběhům pro slony a hrochy. Zaměstnancům zoo se ale podařilo vyvést včas slony a hrochy do bezpečí. Zvířata patrně neutrpěla zranění, ale noční událost je vystresovala.

Foto: Reuters

zoo

Podle policie celá dětská část zoo, kde byly dřevěné konstrukce, vyhořela. Na místě zasahovala stovka hasičů, kterým se podařilo šíření ohně zastavit. Ještě dnes ráno ale pokračovali v hašení. Příčina požáru není zatím známa. Zoologická zahrada byla kvůli požáru uzavřena.

Foto: Reuters

zoo

Reklama

Výběr článků

Načítám