Hlavní obsah

Útok nožem v nákupním středisku v Haagu, zraněni byli tři nezletilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haag
Aktualizováno

V nákupním středisku na bulváru Grote Marktstraat v nizozemském Haagu se odehrál v pátek večer útok nožem, napsal Algemeen Dagblad. Pobodáni byli tři nezletilí, oznámila policie. Podle policistů je zatím předčasné hovořit o tom, zda byl útok teroristickým činem.

Foto: Phil Nijhuis, ČTK/AP

Policejní technici na místě činu

Článek

Haagská policie na svém twitterovém účtu upřesnila, že zranění jsou nezletilí a že je v kontaktu s jejich rodinami.

Původní zprávy hovořily o tom, že útočníkovi se podařilo z místa činu utéct. Deník Mirror odkázal za fotografie ze sociálních sítí, na kterých je vidět několik policistů, kteří zadržují jednoho muže a nasazují mu pouta. Podle jednoho svědka mu byl zabaven i nůž.

Nizozemská policie však uvedla, že po podezřelém stále pátrá a že nebyl nikdo zadržen.

Policie později uvedla, že všichni tři zranění byli záhy propuštěni z nemocnice. Zároveň dodala, že pozastavuje informování o incidentu, nicméně vyšetřování pokračuje.

Rovněž informace o podezřelém, tedy že má jít o muže tmavší pleti mezi 40-50 lety, které se dříve objevily v médiích, se podle policistů ukázaly jako nepravdivé.

„Všechny scénáře jsou ve hře,” uvedla policejní mluvčí Marije Kuiperová.

Do obchodního domu Hudson´s Bay bylo po útoku povoláno několik sanitek.

List De Telegraaf napsal s odvoláním na dobře informované zdroje, že osoby, které byly pobodány, si útočník vybral náhodně.

Foto: Phil Nijhuis, ČTK/AP

Policie uzavřela okolí nákupního střediska Hudson's Bay na obchodním bulváru Grote Marktstraat v Haagu, kde byli pobodáni tři lidé.

Podle tohoto zdroje incident nápadně připomíná případ z loňského května, kdy v centru Haagu pobodal muž s nožem tři lidi. Policie tehdy útočníka „pomateného chování” zneškodnila postřelením do nohy a zadržela ho.

Foto: Phil Nijhuis, ČTK/AP

Uzavřené okolí nákupního střediska v centru Haagu na bulváru Grote Marktstraat, kde byli pobodáni tři lidé.

Na bulvár Grote Marktstraat dorazilo množství policistů, nad centrum města vzlétl policejní vrtulník.

První informace hovořily o tom, že se hledá muž tmavší pleti s tmavými kudrnatými vlasy ve věku 45 až 50 let. Na sobě měl mít černý šátek a šedé běžecké oblečení.

V jakém stavu se nacházeli pobodaní, není jasné. Se záchranáři ale podle zdroje De Telegraafu hovořili.

Vzhledem k blížícím se vánočním svátkům a páteční obchodní akci Black Friday je v obchodech velké množství lidí. Policie žádá lidi, aby se vyhnuli obchodnímu centru.

Foto: Phil Nijhuis, ČTK/AP

Policie na Dna haagském nákupním bulváru Grote Marktstraat

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám