Hlavní obsah

V Maďarsku zastřelili 45letou Romku, její dceru těžce zranili

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V noci na pondělí zastřelil neznámý pachatel v maďarské obci Kisléta na východě země 45letou ženu a těžce zranil její 13letou dceru. Podle maďarských médií se jednalo o Romky a množí se spekulace, že vražda je pokračováním protiromských útoků v zemi. Maďarská policie zjišťuje motiv činu a další informace neposkytla.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle agentury MTI byla žena zavražděna výstřely z brokovnice přímo ve svém domě. Neznámý střelec zasáhl ženu několika ranami do hlavy a do hrudě. Dcera byla zraněna na krku a na rukou. Byla převezena do nemocnice ve městě Nyíregyháza a jej stav je stabilizovaný.

Ke střelbě došlo v okrajové části obce. Starosta obce Sándor Pénzes portálu index.hu potvrdil, že sousedé slyšeli těsně před půlnocí tři rány. Pachatelé údajně vykopli vchodové dveře a okamžitě stříleli. "V obci jsou vztahy mezi Romy a ostatními obyvateli v pořádku. Žena, kterou zastřelili, pracovala a sama vychovávala jedinou dceru," uvedl starosta.

V únoru 2009 hodili neznámí pachatelé zápalnou láhev na dům romské rodiny v obci Tatárszentgyörgy. Otec utíkal z hořícího domu s pětiletým synem v náručí a oba byli zastřeleni ránami z brokovnice. Loni v listopadu zastřelili neznámí pachatelé 43letého muže a 40letou ženu v obci Nagycsécs.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám