Hlavní obsah

V kulturním domě na Slovensku spadl strop, zranil návštěvníky plesu

Právo, ivi
Bratislava

Pět lidí zranil v noci ze soboty na neděli padající kazetový sádrokartonový strop s tepelnou izolací kulturního domu ve městě Čierna nad Tisou v okresu Trebišov na východním Slovensku. V sále kulturního domu se v tu dobu konal ples za účasti 134 lidí.

Foto: TV Markíza

Zřícená část stropu kulturního domu

Článek

Podle svědků začala ze stropu postupně opadávat omítka. „Naštěstí se většině lidí podařilo dostat ven ještě před pádem stropu. Stalo se to v rekonstruovaném kulturním domě,“ cituje server čas.sk nejmenovaného účastníka plesu.

Hasiči informovali, že na místo vyrazili záchranné služby, několik sanitních vozů, městská i státní policie. „Na místě zasahovalo sedmnáct hasiči z Michalovců a z Královského Chlmce,“ řekl velitel hasičů regionálnímu deníku Korzár.

Pět lidí utrpělo jen lehčí zranění a byli ošetřeni na místě. Velitel zásahu Csaba Lipan agentuře SITA řekl, že lidé měli štěstí, že strop nespadl najednou, ale postupně. Podle vyjádření přítomných to mohlo trvat 10 až 12 vteřin. Důležité rovněž bylo, že sál měl dva dostatečně velké únikové východy, řekl Lipan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám