Hlavní obsah

V Itálii zemřel na koronavirus další člověk

– Milán

Na nákazu koronavirem zemřel v Itálii už druhý člověk. Jde o ženu z Lombardie, uvedla agentura Ansa. Už v pátek v noci úřady informovaly, že nákaze podlehl osmasedmdesátiletý muž v nemocnici v Padově.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii jsou kvůli koronaviru zavřené školy, úřady i restauraceVideo: Reuters

 
Článek

Podle Ansy je případ druhé oběti spojován s nakaženými ve městě Codogno poblíž Milána. Ženě bylo přes 70 let a měla organismus oslabený prodělaným zápalem plic. Nebyla vedena mezi nakaženými, protože na výsledky testů teprve čekala. Byla z městečka Casalpusterlengo.

V Itálii je potvrzeno už 29 případů nemoci Covid-19, kterou způsobuje koronavirus. V nemocnicích jsou na testování stovky lidí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Země přijala v okolí obcí, kde je nakažených nejvíce, přísná opatření. Lidem je doporučeno nevycházet ven, zavřely se úřady, restaurace i bary.

Foto: Profimedia.cz

Cedule před centrálou společnosti Unilever v italském městě Casalpusterlengo informuje o koronaviru.

Ještě v polovině týdne země evidovala tři nakažené, čínský pár turistů a muže, který přijel z Číny. Pak se ale nemoc rozšířila v Lombardii poté, co byla potvrzena nákaza u zaměstnance Unileveru, který večeřel s kamarádem, který přijel z Číny. Z okolí tohoto muže, který sám měl ale testy negativní, jsou další případy nákazy.

U dvou lidí, kteří se nakazili v Benátsku a jeden z nich zemřel, zatím není jasná souvislost s Čínou. Druhým nakaženým z této oblasti je sedmašedesátiletý muž, který leží v nemocnici v Padově. Byl tam převezen poté, co se zhoršil jeho zdravotní stav.

Počet obětí koronaviru je aktuálně 2360, nejvíce v Číně. Zemřeli převážně lidé starší 70 let.

U Milána se šíří koronavirus, zavřely školy, úřady i restaurace. Jeden člověk zemřel

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám