Hlavní obsah

V Itálii padl rekordní jackpot, výherce se bojí mafie

Novinky, aš. Daily Mirror, BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CATANIA

V noci na pátek v Itálii padl rekordní jackpot ve výši 100 miliónů eur, který v zemi vyvolal sázkařskou horečku. Vítězný tiket loterie SuperEnalotto byl podán v sicilském městě Catania. Panují obavy, že vítěze ohrožuje mafie.

Foto: Max Rossi, Reuters

Tikety loterie SuperEnalotto

Článek

Skutečnost, že vyhrál obyvatel jednoho z nejchudších měst v zemi, vyvolal okamžitý jásot a oslavy spoluobčanů. Současně se vyrojily obavy o jeho život, protože na Sicílii má silnou pozici mafie, kterou ohromující částka jistě přitáhne.

„S takovouto hotovostí může být unesen nebo zabit mafií,“ uvedl jeden pracovník sázkové kanceláře. Otázka je, zda se totožnost vítěze podaří zcela utajit. Jeho jméno nebylo zveřejněno. Vzhledem k tomu, že byl vítězný tiket podán v malé trafice v centru města, spekuluje se, že by mohlo jít o jediného vítěze.

Místní starosta Raffaele Stancanelli však doufá, že tomu tak není: „Doufám, že se na jeden tiket složilo hodně lidí a ten, kdo vyhrál, bude cítit morální povinnost udělat něco pro místní komunitu.“

Jackpot, který narůstal od dubna, vyvolal v Itálii nebývalou sázkovou horečku. Organizace na ochranu spotřebitelů Codacons dokonce chtěla právní cestou dosáhnout toho, aby byl jackpot rozdělen do více různých her. Důvodem bylo, že mnohé rodiny všechny své úspory vsadily do hry, což je zruinovalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám