Hlavní obsah

V Itálii hledají pachatele brutálního útoku na mnichy

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TURÍN

Policie na severu Itálie usilovně pátrá po několika pachatelích brutálního úterního útoku na čtyři františkány v klášteru San Colombano Belmonte nedaleko Turína. Čtveřici mnichů útočníci spoutali a dali jim roubíky. Nejméně dva byli zbiti do bezvědomí.

Článek

Nejmladší oběť útoku, 49letý Sergio Baldin, zůstává stále v kómatu. Utrpěl vážná poranění hlavy. Další tři mniši ve věku mezi 76 a 86 lety budou z nemocnice propuštěni během měsíce.

Jeden z nich se dokázal po útoku probrat z bezvědomí a podařilo se mu dvě hodiny po útoku přivolat pomoc.

Motiv tří nebo čtyř útočníků v kapucích není známý. Mohlo jít o loupež, protože z kláštera zmizela drobnější hotovost. Nejcennější poklad - zlatá koruny Madony - ale zůstal na místě. Před dvěma lety byl umístěn za bezpečnostní sklo po pokusu ukrást jej.

Hlavní pozornost ale vzbuzuje mimořádná brutalita útočníků srovnávaná s nesmyslným násilím z knihy Mechanický pomeranč. „Rozpoutali násilí, které mělo neuvěřitelně vysokou úroveň,“ uvedl prokurátor: „Násilí bylo divoké a bezdůvodné, protože mniši útoku nemohli čelit,“ dodal žalobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám