Hlavní obsah

V Itálii bojují s časem a v zavaleném hotelu se snaží najít přeživší

Řím

Záchranáři v Itálii pokračují v úsilí vyprostit případné přeživší z trosek horského hotelu Rigopiano zavaleného lavinou. Uvnitř se stále nachází nejméně 25 lidí včetně dětí. Záchranáři zatím neobjevili žádné známky života, ale neztrácejí naději.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Itálii bojují s časem a v zavaleném hotelu se snaží najít přeživší Video: Reuters

 
Článek

„Vždycky je naděje. Kdyby nebyla, tak by ze sebe záchranáři nevydávali všechno, co v nich je,“ citovala agentura Reuters šéfa civilní ochrany Fabrizia Curcia.

Dosud se však podařilo vyprostit jen dvě těla, oznámily úřady, zatímco média hovoří o čtyřech. Pouze dva lidé, kteří byli v době pádu laviny venku, přežili. Hosté byli údajně připraveni hotel opustit, měli sbaleno a čekali jen na to, až sněžný pluh uvolní zapadanou cestu. [celá zpráva]

„Myslíme si, že většina lidí je v prvním patře, a ne ve druhém nebo třetím,“ uvedl už dříve šéf horských záchranářů Gianluca Fachetti. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři natočili interiér hotelu, který zasypala lavinaVideo: AP

Lavina se zřejmě strhla ve středu odpoledne, mezi 16:30 a 17:40 hod., v důsledku zemětřesení, které region znovu zasáhlo ve středu. Střecha hotelu se zřítila a podle některých zpráv se celý dům posunul o deset metrů.

Záchranářům blokují přístup sněhové závaly.

Mezi pohřešovanými jsou také děti ve věku šest, sedm a devět let i několik cizinců. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám