Hlavní obsah

V Drážďanech začali soudit kanibala z Krušných hor

V saské metropoli Drážďanech začal v pátek soud s bývalým policejním komisařem Detlevem G. (59), kterému média přezdívají „krušnohorský kanibal“. Na svědomí má bizarní zločin, který se stal v listopadu loňského roku v klidné saské vesnici Gimmlitztal. Detlev rozčtvrtil a měl sníst obchodníka z Hannoveru Wojciecha S., který pocházel z Varšavy.

Foto: Z1006/_Matthias Hiekel, ČTK/AP

Detlev G. při zahájení soudu v Drážďanech

Článek

Obžaloba viní Detleva z vraždy a narušení klidu mrtvých. Kanibalismus mu nakonec policie neprokázala.

Detlev se s Wojciechem seznámil na internetovém fóru příznivců kanibalismu. Detlev na něm měl přezdívku Caligula31, Wojciech S. byl zaregistrován jako „Dlouhé prase Heszla“, který chce být zabit. Oba se domluvili na režii smrti, kdy měl být podle dohody Wojciech Detlevem snězen.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Případ je v mnoha ohledech neobvyklý. Prokázalo se, že Wojciech S. začátkem listopadu loňského roku odjel autobusem přes Berlín do Drážďan, kde se s Detlevem G. setkal, jak se oba muži prostřednictvím internetu dohodli. Společně odjeli do malého penziónu, který Detlev vlastní a provozoval ho.

K vraždě mělo dojít ve sklepě 4. listopadu. Podle pitvy byl Wojciech S. uškrcen. Detlev měl potom tělo rozporcovat. Některé části těla zakopal na zahradě, další měl údajně sníst. Dodnes se například nepodařilo najít penis a jedno varle.

Oběť rozsekal na miniaturní kusy

Kriminalisté na několika místech našli 35 kilogramů lidských ostatků. „Byly však rozsekány na drobné kousky. Pachateli to trvalo hodiny,“ řekl ředitel drážďanské kriminálky Maik Mainda.

Po více než dvou týdnech po vraždě Wojciecha S. byl pachatel dopaden. Policii pomohla internetová a mobilní korespondence mezi oběma muži.

Dvě „prasata” neporazil

Detlev si v internetové komunikaci s Wojciechem stěžoval, že z porážky dvou „prasat“, jak se v této komunitě označují lidé přející si usmrcení, sešlo.

Jeden nakonec akci zrušil, druhého odmítl zabít sám Detlev. Zájemce chtěl být ugrilován a na schůzku s Detlevem přišel natřený olejem, posypaný kořením a zabalený v igelitu.

Soud bude mít v rozhodování o trestu pro obviněného těžkou práci. Detlev po zatčení nejprve přiznal, že svoji oběť zavraždil kuchyňským nožem a pak rozřezal motorovou pilou. Jeho obhájce ale tvrdí, že se přiznal pod nátlakem a Polák spáchal sebevraždu. Detlev by tak byl souzen jen za rušení klidu mrtvých, za což mu hrozí pouze pokuta, nebo tři roky vězení. Pitva navíc prokázala, že oběť byla uškrcena.

Pokud žaloba prokáže opak, může být Detlev odsouzen za vraždu na doživotí. Očekává se, že verdikt by mohl být vynesen na počátku listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám