Hlavní obsah

V Drážďanech v obchodním domě IKEA explodovala nálož

– Drážďany (Německo) • Aktualizováno

V noci na sobotu explodovala v obchodním domě IKEA v Drážďanech nálož. Podle mluvčího německé policie byly zraněny dvě osoby ve věku 32 a 41 let. K výbuchu se nikdo nepřihlásil. Jedná se už o několikátou explozi v síti obchodních domů této švédské firmy.

Foto: Profimedia.cz

Nálož nastražená v německém obchodě IKEA zranila dva nakupující.

Článek

Nastražená nálož vybuchla dvě hodiny před uzavřením obchodu v oddělení kuchyňského nábytku. Podle posledních zpráv není zranění dvou lidí vážné, utrpěli především velký šok.

Očití svědci potvrdili, že těsně před výbuchem viděli z oddělení prchat podezřelého muže. Policie, která posléze prohledávala celé obchodní centrum Elbe Park, však dotyčného nenašla. Nalezeny nebyly ani žádné další výbušniny.

Vedení firmy IKEA vyzvalo všechny své pobočky, aby zvýšily ostražitost, jsou ale přesvědčeni, že nakupujícím nehrozí žádné nebezpečí.

Předchozí výbuchy v Evropě

Počátkem minulého týdne byly nastraženy výbušniny ve třech obchodech firmy IKEA v Belgii, v Nizozemsku a ve Francii. Nálože explodovaly nebo byly objeveny v obchodech v belgickém Gentu, nizozemském Eindhovenu a ve francouzském městě Lomme. Ve všech případech šlo o slabé výbuchy, které nezpůsobily žádné větší škody či zranění. [celá zpráva]

Podle mluvčího české odbočky IKEA byly koncem května zkontrolovány všechny české obchody švédské firmy, aniž bylo cokoli podezřelého nalezeno. Švédský řetězec prodejen s nábytkem neobdržel ani žádné výhrůžné dopisy či zprávy. IKEA v Česku provozuje čtyři obchodní domy s nábytkem, dva v Praze a po jednom v Brně a Ostravě.

Agentura AP tehdy citovala mluvčí švédského sídla IKEA Ylvu Magnussonovou, podle níž výbuchy v Belgii, v Nizozemsku a ve Francii způsobila drobná zařízení ze zábavní pyrotechniky. Mluvčí rovněž podotkla, že centrála nedostala žádné varování či hrozby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám