Hlavní obsah

V Disneylandu u Paříže zadrželi muže s automatickými zbraněmi

Paříž
Aktualizováno

Francouzská policie zadržela u vstupu do hotelu New York v Disneylandu u Paříže muže se dvěma střelnými automatickými zbraněmi. Uvedla to tamní média. Muž je ve vazbě.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Francouzská policie u hotelu New York v Disneylandu u Paříže

Článek

Osmadvacetiletý muž byl podezřelý ochrance, při zadržení nekladl žádný odpor.

Dvě automatické zbraně ráže 7,65 měl v tašce, napsal web listu Le Parisien. Kromě nich měl také zásobník s náboji a výtisk koránu. Obsah jeho tašky rozezněl alarm detektoru kovů.

S mužem byla ještě mladá žena, která nejprve z místa utekla. Později byla ale zadržena v oblasti Paříže, uvedla policie bez dalšího upřesnění.

Muž si podle informací Le Parisienu zarezervoval v hotelu New York pokoj pro dva. Zadržený je obyvatel Paříže a policie ani zpravodajské služby o něm nemají žádné předchozí záznamy.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Ochranka podezřelého muže zadržela u vstupu do hotelu

Pařížský Disneyland patří mezi nejnavštěvovanější turistické atrakce. V roce 2014 do něj přijelo zhruba deset miliónů lidí. Po čtvrtečním incidentu zůstává zábavní park pro návštěvníky otevřený.

Ve Francii platí od loňského listopadu po atentátech v hlavním městě zvýšená bezpečnostní opatření a výjimečný stav. Útočníci tehdy na několika místech v Paříži zabili 130 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám