Hlavní obsah

V chorvatském Dubrovníku se objevil žralok, lidé museli z vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláž nacházející se na severní straně poloostrova Lapad u turistické oblasti Babin Kuk poblíž chorvatského Dubrovníku zažila v sobotu bleskovou akci místní policie. Všichni, kteří se koupali v moři nebo se věnovali některým z vodních hrátek, jako například jízdě na vodních lyžích, museli okamžitě z vody. Do vod populární pláže, která dostala jméno po brazilské Copacabaně, totiž zavítal žralok, píše server dubrovacki.dnevnik.hr a současně zveřejnil i video.

Foto: Profimedia.cz

Žralok modrý. Ilustrační foto

Článek

Žralok nikoho nenapadl. Oblast prozkoumal a zmizel v hlubších vodách. Razantní postup policie, která pláž evakuovala, mnozí turisté i místní kritizují a považují ho za přehnaný.

„To je ale překvapení. Ryba v moři. Říká se, že policie nařídila, aby se ryby ve jménu zákona vzdaly,“ zní jeden komentář na sociální síti pod zveřejněným videem.

Zřejmě to byl žralok mako krátkoploutvý nebo žralok modrý, oba se už v Dalmácii vyskytli. Mako je nejrychlejší žralok, dokáže plout rychlostí až až 70 km/h.

Chorvatská média si všímají rozhovoru Pekové pro Novinky. Letos tam nejezděte, nabádala

Koronavirus

Žralok modrý dosahuje délky více než tři metry a váží až ke 400 kg. Obývá hlubší, zejména chladné vody mírného a tropického pásu, v nichž se dokáže se potopit až do hloubky 350 metrů.

Chorvatská Copacabana patří mezi nejoblíbenější pláže nejen kvůli pozvolnému vstupu do moře a bohatému zázemí pro sportovní vyžití, ale nabízí také krásný výhled na Elafitské ostrovy.

Češi se valí na Chorvatsko, začali ve velkém vykupovat vlaky

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám