Hlavní obsah

V černohorské Cetinje útočník střílel bezhlavě do kolemjdoucích, 11 mrtvých včetně dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cetinje
Aktualizováno

Starobylá Cetinje v Černé Hoře se stala v pátek odpoledne dějištěm krvavého masakru. Čtyřiatřicetiletý muž tam zastřelil deset lidí, včetně dvou dětí, píše server vijesti.me. Útočníka zabil jeden z obyvatel Cetinje, který se pokoušel řádění zastavit, uvedla prokurátorka Andrijana Nastičová. Policie ale nestřílela.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Střelba se stala kolem 16:00. Muž začal střílet ve čtvrti Medovina, nedaleko budovy starého parlamentu. Jeho cílem byli lidé, kteří bydleli v jeho domě jako nájemníci.

„Zabil dvě děti, jednomu bylo osm a druhému 11 let, a zranil jejich matku, která zraněním podlehla v nemocnici. Potom vyšel ven a stejnou zbraní střílel po dalších lidech,“ uvedl šéf místní policie Zoran Brdjanin.

Zabito bylo deset osob, šest lidí bylo zraněno, z nichž čtyři skončili v nemocnici v Cetinje, další dva byli hospitalizováni v Podgorici. Mezi zraněnými je i policista.

Televize Vijesti uvedla, že střelbě předcházel rodinný konflikt.

Vláda Černé Hory v reakci na „velkou tragédii, která se stala dnes v Cetinje“, vyhlásila tři dny smutku, oznámil premiér Dritan Abazović, který společně s ministrem zdravotnictví zamířil do Cetinje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám