Hlavní obsah

V centru Londýna se zřítil vrtulník

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

V centru britské metropole Londýna se během středeční ranní špičky zřítil vrtulník soukromé firmy. Podle svědků citovaných televizí SkyNews helikoptéra ve čtvrti Vauxhall narazila do jeřábu na rozestavěné výškové budově. Nehoda si vyžádala dva mrtvé a devět zraněných, oznámila policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na centrum Londýna spadl vrtulníkVideo: Reuters

 
Článek

„Zřítila se rychle k zemi,“ uvedl jeden ze svědků.

Příčinou nehody mohla být špatná viditelnost v mlze. Stroj AgustaWestland 109 letěl dostatečně vysoko nad stavbou, ale jeho pilot mohl přehlédnout jeřáb čnící nad stavbou.

Na palubě vrtulníku byl pouze pilot, který je mezi oběťmi. Čtyři zranění, z nichž jednoho zachraňovali hasiči z hořícího auta, skončili v nemocnici. Jeden je v kritickém stavu.

Policie oznámila, že vrtulník letěl z Redhillu v hrabství Surrey do Elstree v hrabství Hertfordshire.

Kvůli špatnému počasí ale požádal o povolení přistát na heliportu v londýnské čtvrti Battersea a povolení dostal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník narazil do jeřábu a zřítil se na zem Video: Reuters

Incident se udál v blízkosti staveniště, kde vyrůstá nová americká ambasáda. Stroj dopadl nedaleko Temže na silnici a vzplál. V místě naštěstí v tu dobu nebylo moc lidí ani aut, kolona vozidel včetně autobusu stála opodál na červené.

Foto: ČTK/AP

Vrtulník po dopadu hořel.

Plameny ale zachvátily dvojici aut, která v místě parkovala, a poškodily jednu budovu. Poškozen je i jeřáb na rozestavěné budově. Nad centrem Londýna se vznášel oblak černého kouře. Úřady evakuovaly několik sousedních domů.

Foto: Twitter

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Poškozený jeřáb na místě pádu vrtulníku. Pilot asi jeřáb v mlze neviděl.

Na místě zasahovalo 90 hasičů a kvůli nehodě byly dočasně uzavřeny také dvě trasy metra. Odpoledne se záchranáři zaměřili na stabilizaci poškozeného jeřábu.

Reklama

Výběr článků

Načítám