Hlavní obsah

V Bulharsku zahynuli dva snowboardisté pod lavinou, kterou sami spustili

Sofie

Dva snowboardisty v pátek připravila o život lavina v zimním středisku Bansko v pohoří Pirin na jihozápadě Bulharska. Ve stejné oblasti záchranáři intenzivně pátrali po ztracené skupině pěti chlapců, všechny nakonec našli v pořádku, informovala bulharská média.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Lavinu podle informací zpravodajského portálu btv novinite spustili sami snowboardisté, kteří sjížděli mimo vyznačené trasy. Ze čtyřčlenné skupiny se dva mladíci zachránili, dva další, které masa sněhu zavalila, ale záchranáři vyprostili mrtvé.

Podle médií je to první případ úmrtí pod lavinou v Bulharsku v letošní zimní sezoně. Návštěvníci zimních středisek jsou přitom v Bulharsku již několik dnů důrazně varováni před akutním nebezpečím pádu lavin.

Záchranáři horské služby střediska Bansko rovněž rozběhli dramatické pátrání po nezvěstné pětici chlapců ve věku od 15 do 17 let. Podle webu 24časa.bg šlo o čtyři Srby a jednoho Rusa, kteří se rozhodli dostat dolů po srázných úbočích mimo zónu určenou pro lyžaře a cestou se ztratili. Jejich "dobrodružství" naštěstí skončilo odpoledne dobře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám