Hlavní obsah

V Budapešti zatkli kanadské Bonnie a Clydea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarská policie dopadla pár, jemuž kanadský tisk přezdívá novodobí Bonnie a Clyde. Dvojice, která je v Kanadě obviněna z vraždy osmatřicetiletého muže, byla na útěku tři měsíce. Bezpečnostní složky zadržely Slováka Olivera Karafu a jeho partnerku Yun „Lucy” Lu Liovou minulou sobotu v Budapešti.

Foto: MTI

Ilustrační foto

Článek

Policie nyní zveřejnila snímky z jejich zatčení, píše server New York Post (NYP) a další média.

Pětadvacetiletá Kanaďanka a její osmadvacetiletý slovenský přítel jsou obviněni, že v únoru zastřelili v kanadském Ontariu osmatřicetiletého Tylera Pratta a pokusili se zavraždit i jeho šestadvacetiletou partnerku, kterou těžce zranili. Při útoku navíc přišla o nenarozené dítě.

Motiv činu zůstává neznámý. Kanadská policie pár obvinila z vraždy prvního stupně a pokusu o vraždu, v březnu na ně vydala zatykač.

Dvojice z Kanady uprchla během 24 hodin po činu a do maďarské metropole se podle listu Daily Mail dostala přes Českou republiku a Slovensko.

Opilý způsobil smrtelnou nehodu

Liová, která je podle NYP dcerou vlivné torontské podnikatelky, pochází z trojčat a je podle médií známá tím, že publikuje na sociálních sítích fotky se svými sestrami.

Z bohaté rodiny pochází podle maďarského serveru Daily News Hungary i Karafa, který podle tohoto webu v Kanadě v devatenácti letech způsobil pod vlivem alkoholu smrtelnou dopravní nehodu. Za to mu soud vyměřil pětiletý trest vězení.

List The Toronto Sun uvedl, že Liová se nebrání extradici a maďarské úřady ji proto zřejmě brzy vydají do Kanady. Karafa se naopak chce podle listu extradici bránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám