Hlavní obsah

V Británii přistál speciál s pasažéry lodi s koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na britské letecké základně Boscombe Down nedaleko Salisbury v sobotu přistál letecký speciál, který z Tokia přivezl 32 pasažérů výletní lodi Diamond Princess izolované kvůli masivnímu výskytu nového typu koronaviru na palubě. Ve skupině tří desítek lidí jsou zejména Britové, ale také občané dalších zemí Evropské unie. Britské úřady ale jejich národnost neuvedly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britští cestující z výletní lodi Diamond Princess se vrátili do BritánieVideo: AP

 
Článek

Spolu s pasažéry z výletní lodi přicestovali letadlem i zdravotníci. Ti doprovodí Brity do karantény v nemocnici Arrowe Park na poloostrově Wirral na severozápadě Anglie. V izolaci stráví dva týdny. Kde skončí lidé, kteří nemají britské občanství, zatím není jasné, uvedla stanice Sky News.

Výletní loď Diamond Princess byla od začátku února dva týdny v karanténě v japonském přístavu Jokohama kvůli výskytu nového typu koronaviru na palubě. Vezla 3711 lidí, u více než 620 z nich se potvrdila nákaza novým koronavirem. Dva lidé už zemřeli.

Dva cestující z výletní lodi podlehli koronaviru

Svět

Na Diamond Princess se plavilo rovněž 78 Britů, část z nich byla evakuována už minulý týden leteckými speciály do Hongkongu. Ti, u nichž se nákaza potvrdila, jsou v ošetřování v japonských nemocnicích.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Jak informují záhřebská a lublaňská média, v noci na dnešek se italským vojenským letadlem vrátilo do Evropy i několik Slovinců a Chorvat, kteří pobývali na Diamond Princess. Po mezipřistání v Berlíně je přepravil zvláštní letoun do Mariboru. Zatímco slovinští občané čekají v domácí karanténě, Chorvat stráví následující dva týdny v izolaci na infekčním oddělení nemocnice v Záhřebu. Testy na nový koronavirus jsou u všech tří negativní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám