Hlavní obsah

V Británii bude povinné prokazovat při prohlížení erotických webů plnoletost

Londýn

Britští nezletilci se od dubna letošního roku na internetu nepodívají na lechtivé snímky ani videa. Stránky, jejichž obsah je z více než třetiny erotický, budou podléhat nové regulaci a vidět ho budou smět jen občané, kteří prokážou, že jsou starší osmnácti let. Informoval o tom deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britští mládežníci už se na nahotinky nepodívají.

Článek

„Můžeme očekávat, že to vejde v platnost na Velikonoce, a předpokládám to na základě nezbytných druhotných legislativních předpisů, které jsem předložila,“ cituje britský list autorku zákona, ministryni kultury za konzervativce Margot Jamesovou. Normu už schválily obě komory britského parlamentu.

Jednou z možností, jak by mohli uživatelé internetu na pornografických stránkách prokazovat svůj věk, je zadávání údajů o kreditní kartě. To je ale podle expertů na internetovou bezpečnost značně rizikové, upozorňuje Daily Mail.

Nová legislativní úprava tak sklidila kritiku. Odborníci namítají, že by zadávání osobních údajů před sledováním erotického obsahu mohlo být živnou půdou pro hackery, kteří by mohli posléze dotyčné vydírat.

Pro zkušenější uživatele internetu by navíc neměl být problém opatření obejít prostřednictvím virtuální privátní sítě, kdy se počítač, jenž se fyzicky nachází v Británii, může díky připojení přes vzdálený VPN server tvářit jako zařízení připojené na druhé straně zeměkoule.

Reklama

Výběr článků

Načítám