Hlavní obsah

V berlínském lese Grunewald vypukl po výbuchu požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V berlínském lese Grunewald vypukl požár po explozi na místě, které policie využívá k likvidaci nevybuchlé munice. Kvůli šířícím se plamenům přestala jezdit regionální i příměstská železniční doprava. Nejbližší domy ale nejsou ohroženy, uvedla agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

V berlínském lese Grunewald vypukl požár.

Článek

Kvůli dalším explozím a létajícím troskám ještě nezačali hasiči s hašením požáru. Záchranné složky se zpočátku musely stáhnout do vzdálenosti jednoho kilometru od plamenů. Na místě je asi 100 hasičů a policistů. Úřady si vyžádaly pomoc speciálních jednotek německých ozbrojených sil.

Požár zatím zasáhl plochu o rozloze asi 1,5 hektaru, tedy zhruba 15 tisíc metrů čtverečních. Práci hasičů podle jejich mluvčího bude komplikovat suché a horké počasí.

Oheň se stále šíří, ale neohrožuje nejbližší domy, které jsou od živlu vzdálené asi dva kilometry. „Zabráníme tomu,“ řekl brzy ráno mluvčí hasičů. Úřady vyzvaly Berlíňany, aby se lesu vyhnuli. Obyvatelé přilehlých čtvrtí by měli mít zavřená okna a dveře. Ventilační a klimatizační systémy musí být vypnuty.

Podle policejního mluvčího zatím není jasné, jak mohlo k výbuchu dojít. Policie nalezenou munici na místě uskladňuje a poté ji kontrolovaně zneškodní.

Kvůli požáru v berlínském lese je přerušena regionální a příměstská železniční doprava směrem na západ. Podle DPA není jasné, do jaké míry požár zasáhl dálkové spoje. Úřady v obou směrech uzavřely dálnici Avus a dvě další vysokorychlostní silnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám