Hlavní obsah

V autě nedaleko stadionu v Římě, kde se hraje EURO, našli nálož se šrouby

Novinky, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská policie ve středu večer zneškodnila nálož nastraženou v autě zhruba deset minut jízdy od Olympijského stadionu v Římě, kde večer proběhl fotbalový zápas mezi Švýcarskem a Itálií v rámci EURA 2020. Vozidlo patří šéfovi odboru městské výstavby.

Foto: Profimedia.cz

Olympijský stadion v Římě

Článek

Bomba byla objevena jedním kolemjdoucím kolem 17:40 a podle místních médií obsahovala střelný prach a šrouby a byla připojena ke kabelům. Policisté z místa nálezu přivolali pyrotechniky, kteří nálož zneškodnili. Podle britského Mirroru provedli řízenou explozi nálože.

Britský Daily Mail uvedl, že podle italského poslance Carla Calendy byl majitel vozu, šéf odboru výstavby městských parků a historických staveb Marco Doria, už v minulosti terčem výhrůžek, které se týkaly jeho činnosti. K Doriovi směroval slova solidarity, podobně jako starostka Říma Virginia Raggiová.

„V autě Marka Dorii, předsedy odboru výstavby parků a historických staveb v Římě, byla nelezena bomba. Jde o velmi závažnou skutečnost, vyjadřuji plnou solidaritu“, napsala Raggiová na Twitteru.

Případ vyšetřuje policie.

Večerní fotbalový zápas skončil vítězně pro Itálii, která porazila Švýcarsko 3:0.

Reklama

Výběr článků

Načítám