Hlavní obsah

V Amsterdamu zastřelili právníka korunního svědka v drogové kauze

Amsterdam

V Amsterdamu byl ve středu ráno zastřelen právník, který v ostře sledované kauze týkající se vražd v drogovém prostředí zastupoval korunního svědka. Oznámila to agentura Reuters. Policie podle ní pátrá po muži ve věku 16 až 20 let, který z místa činu utekl.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Amsterdamu u místa vraždy advokáta

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý advokát Derk Wiersum byl zastřelen kolem 7:30, napsal server Dutch News. Sousedé uvedli, že slyšeli několik výstřelů a viděli utíkat mladíka ve věku 16 až 20 let, který byl oděn v černém.

Wiersum byl právním zástupcem Nabila Bakkaliho v případu pěti vražd a jednoho pokusu o vraždu, které byly spáchány v Nizozemsku v letech 2015 až 2017.

Bakkali je jedním z obviněných. Proces má začít až příští rok, ale Bakkali už poskytl policii svědectví proti dalším obviněným výměnou za nižší trest. Jeho výpovědi zabírají 1500 stran.

Nejvyšší priorita

Loni někdo rovněž zabil Bakkaliho bratra, který podle policie s gangem ani vraždami neměl nic společného. Stalo se tak týden poté, co justiční orgány označily Bakkaliho za korunního svědka.

Hlavním podezřelým v případu je jednačtyřicetiletý Ridouan Taghi, který je na útěku. Prostřednictvím svého právníka vzkázal, že je nevinný. Další podezřelí, z nichž 11 je ve vazbě, odmítli vypovídat.

Premiér Mark Rutte uvedl, že je vraždou šokován, a starostka Amsterdamu Femke Halsemová vyzvala ke krizové schůzce policejních šéfů a zástupců justice: „Tento případ má nejvyšší prioritu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám