Hlavní obsah

Útok v Trevíru: mezi oběťmi je i devítitýdenní holčička a její otec

Novinky, DPA, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trevír

Muž, který v úterý odpoledne vjel v Trevíru na západě Německa mezi chodce na pěší zóně, byl opilý. Test na alkohol u něj prokázal 1,4 promile, napsal server týdeníku Focus s odkazem na policii. Jedenapadesátiletý řidič navíc vykazuje známky duševní poruchy, uvedla policie. Ve středu bude předveden před soudce, který rozhodne buď o vzetí do vazby, nebo o jeho umístění na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny, píše Focus.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Opilý řidič v německém Trevíru zabil pět lidí a dalších 14 zranil. Mezi mrtvými je i devětapůl týdne staré dítě.

Článek

„Mluví s námi,“ uvedla policie bez dalších podrobností. Podle státního zastupitelství se u něj ale objevují známky duševní poruchy.  Soud by tak měl rozhodnout o dalším postupu.

Jedenapadesátiletý řidič vjel v západoněmeckém Trevíru s vozem značky Land Rover na pěší zónu, na svědomí má pět lidských životů. Mezi oběťmi je i devítiapůltýdenní holčička. První zprávy mylně uváděly, že dítěti bylo devět měsíců. Mezi mrtvými je i 45letý otec holčičky. Matka mrtvé dívenky a její 1,5letý bratr jsou ve vážném stavu v nemocnici. Dalších 14 lidí bylo zraněno.

Pět mrtvých včetně dítěte při řádění řidiče na pěší zóně v Trevíru

Evropa

„Všechny oběti jsou lidé z Trevíru, kteří se procházeli na pěší zóně, vánočně vyzdobené,“ uvedla policie.

Policie žádá veřejnost, aby jí posílala videa a fotografie. Další záznamy by měly pomoci s vyšetřováním činu. Čtyři minuty po prvním tísňovém volání byl řidič zadržen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém Trevíru najelo auto do lidí, nejméně dva mrtvíVideo: Reuters

Státní zastupitelství jeho čin klasifikovalo jako několikanásobnou vraždu, pokus o vraždu a těžké ublížení na zdraví. Výsledky dosavadního vyšetřovaní nenasvědčují tomu, že to byl čin politicky nebo nábožensky motivovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám