Hlavní obsah

Uneseného belgického chlapce našli mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam/Brusel

V Nizozemsku bylo nalezeno tělo čtyřletého belgického hocha Deana Verberckmoese, který zmizel minulý týden, oznámila místní policie. Jen několik hodin předtím oznámila, že hoch byl unesen. V souvislosti s případem byl zatčen 34letý Belgičan Dave De K., odsouzený dříve za zneužití dítěte, uvedla v úterý stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Místo, kde byl nalezen unesený čtyřletý hoch.

Článek

Tělo chlapce bylo nalezeno na umělém ostrově Neeltje Jans v provincii Zeeland. Policie uvedla, že do pátrání nasadila vrtulník, a pak oznámila, že našla možné místo činu. Kolem desáté večer policisté nalezli „bezvládné dětské tělo“.

„Pohřešovaný Dean (4) z Belgie byl bohužel právě nalezen mrtvý na jednom místě v Zeelandu. Děkujeme všem za pomoc a kondolujeme rodině,“ uvedla zeelandská policie na Twitteru.

Zmizení Deana Verberckmoese nahlásila rodina poté, co jej chůva nepřivezla do domu jeho prarodičů. Když chlapec zmizel, bylo zahájeno rozsáhlé pátrání. Jeho matka uvedla, že její dvě děti hlídal Dave de K.

Foto: Profimedia.cz

Hledaný chlapec, který byl nalezen mrtev, jeho pravděpodobný únosce i vozidlo, jímž jeli.

Dave De K. byl dříve odsouzen na deset let za zneužití dvouletého dítěte, které podlehlo následkům zneužití. Propuštěn byl v roce 2018.

Podezřelý byl naposled viděn ve středu v belgickém městě Sint Niklaas u Antwerp. Když nizozemští policisté obdrželi informaci, že mohl překročit hranici, spustili rozsáhlou operaci. Dave De K. byl poté zadržen v nizozemském Meerkerku, který se nachází 120 km od místa nálezu těla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám