Hlavní obsah

Ukrajinští separatisté se hádají, vznikla další lidová republika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Vzbouřenci ve východoukrajinském Lysyčansku vypověděli poslušnost separatistické luhanské „vládě“ a založili vlastní lidovou republiku. Oznámil to ve čtvrtek ukrajinský informační web InfoResist. Rebelující povstalci po převzetí kontroly nad městem vyhlásili válku centrálním úřadům v Kyjevě.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Separatista na východě Ukrajiny

Článek

„Po roztržce s luhanskými bojovníky se dlouho nerozmýšleli, vyhnali je a vyhlásili Lysyčanskou lidovou republiku,“ uvedl ukrajinský server.

Radikálové údajně obsadili jeden z objektů v centru města a na jeho střeše rozmístili odstřelovače.

Informace serveru InfoResist, který v konfliktu straní ukrajinské armádě, nelze z nezávislých zdrojů ověřit.

Stotisícový Lysyčansk, součást dvojměstí Lysyčansk-Severodoněck, leží v Luhanské oblasti asi 90 kilometrů severozápadně od správního střediska Luhansku. Ve městě od dubna propukaly občasné přestřelky, povstalci už dříve obsadili budovu místní prokuratury.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Lidovou republiku zatím na východě Ukrajiny vyhlásili separatisté v Doněcké a Luhanské oblasti. Spory vyvstaly i mezi separatisty ve Slavjansku, kde byl sesazen dosavadní předák Vjačeslav Ponomarjov.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám