Hlavní obsah

Ukrajinští ministři masově odcházejí z vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KYJEV

Pět ukrajinských ministrů ze strany Naše Ukrajina prezidenta Viktora Juščenka ve čtvrtek podalo demisi. Podle agentury ITAR-TASS odstoupili po krachu jednání o široké vládní koalici.

Článek

Naše Ukrajina se snažila zformovat vládní koalici se svými rivaly z promoskevské Strany regionů Viktora Janukovyče, jednání však nepřineslo žádné výsledky.

Vůdce parlamentní frakce Naše Ukrajina Roman Bezsmertnyj na tiskové konferenci informoval, že rezignovali ministři spravedlnosti Roman Zvaryč, zdravotnictví Jurij Poljačenko, kultury a cestovního ruchu Ihor Lichovyj, pro rodinu, děti a mládež Jurij Pavlenko a vnitra Jurij Lucenko.

Ministři zahraničí Borys Tarasjuk a obrany Anatolij Hrycenko oznámili, že si své posty podrží. Do funkce je jmenoval osobně Juščenko a symbolizují jeho prozápadní orientaci. Frakce bloku Naše Ukrajina 17. října oznámila, že přechází do opozice.

Reklama

Související články

Ukrajině bude vládnout proruská koalice

Předseda ukrajinského parlamentu Oleksandr Moroz v úterý oznámil vytvoření nové koalice, ve které zasednou proruská Strana regionů Viktora Janukovyče, Morozova...

Výběr článků

Načítám