Hlavní obsah

Ukrajinskou dívku zabil v parku dřevěný medvěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

V nemocnici ve městě Záporoží na jihovýchodě Ukrajiny zemřela desetiletá dívka, na kterou v parku spadla dřevěná socha medvěda o váze asi 200 kilogramů. Oznámila to v pondělí agentura Interfax-Ukrajina. Socha nebyla nijak upevněna a dívce způsobila těžká zranění. Policie věc vyšetřuje podle paragrafů o nedbalosti a zabití.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ředitel městského podniku, který má údržbu parku na starosti, řekl agentuře, že pracovníci odmontovali sochu medvěda z podstavce už 5. března, protože se viklala. Nechali ji pak ležet na zemi, aby ji později odvezli do dílen.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Трагедия в Дубовке! Незакрепленная 200 килограмовая статуя упала на 10 летнюю девочку. Ребенок в реанимации! Как вы думаете, удастся ли директору парка Комаренко в очередной раз уйти от ответственности и навешать лапши на уши мэру Владимиру Буряку, как это было с вырубленными в парке деревьями и дорогой? Полное видео в телеграм. Ссылка в описании профиля. #запорожье #запоріжжя

Příspěvek sdílený Запорожье (@its_zp), Bře 8, 2020 v 10:50 PDT

„Máme videozáznam, na kterém je vidět, že jakási skupinka pěti či šesti lidí tu sochu posadila takříkajíc na zadek,” řekl Oleh Komarenko s tím, že záznam zabavili vyšetřovatelé. Dívka šplhala po soše medvěda a ta se za ni svalila, zatímco její rodiče seděli v asi 150 metrů vzdálené kavárně. Podle Komarenka se jednalo o nešťastnou náhodu.

Medvěd byl nejspíše jedním z děl, které zůstaly v parku po festivalu dřevěného sochařství v roce 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám