Hlavní obsah

Ukrajinská policie jde po objednavateli vraždy podnikatele, při které zastřelili dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinská policie v pondělí oznámila, že dopadla dva podezřelé z nedělního útoku na kyjevského podnikatele a poslance Vjačeslava Soboleva, při kterém přišel o život jeho tříletý syn. Dodala, že jde po objednavateli vraždy, napsal list Ukrajinska pravda.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Expert prohlíží auto, ve kterém byl zabit syn Vjačeslava Soboleva

Článek

Pro podezření z vraždy kyjevská policie zadržela dva mladíky ve věku 18 a 19 let. Zajistila také pušku ráže 7.62 mm, ze které se střílelo.

Oba zadržení jsou podle zdroje Ukrajinské pravdy členy ultranacionalistické organizace Pravý sektor. Ukrajinská dobrovolnická armáda - což je sbor vytvořený z radikálních jednotek domobrany - prověřuje, zda muži patřili k některému z jejích praporů.

Policie uvedla, že mladíky dopadla poté, co se ukázalo z trajektorie kulky, že se nestřílelo z jedoucího vozidla, ale z okna domu. Dodala že jde o vraždu na objednávku a že „objednavatel vraždy bude brzo zadržen“.

Vražda byla spáchána v neděli večer. Pachatel střílel na Range Rover, kterým jel Sobolev se svým synem. Vypálena byla jedna rána. Dítě podlehlo zraněním na místě, Sobolev vyvázl nezraněn.

V centru Kyjeva omylem zastřelili tříleté dítě

Evropa

Sobolev je podnikatel a politik. Byl členem strany bývalého prezidenta Petra Porošenka. V minulosti vlastnil několik firem spolu s ženou Nurulislama Arkallajeva, který byl členem rozpuštěné proruské Strany regionů a byl napojen na ukrajinsko-rusko-kazašskou firmu na výrobu jaderného paliva.

Byl také ředitelem státní plynárenské společnosti Naftohaz a místostarostou Doněcka. V současnosti je poslancem kyjevského oblastního sněmu za Porošenkovu stranu. Zastřelený chlapec byl nejmladší z jeho pěti dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám