Hlavní obsah

Ukrajinci opevňují Mariupol, u města je prý 60 ruských tanků

– Kyjev • Aktualizováno

Ukrajinští vojáci se po pádu Novoazovsku na pobřeží Azovského moře snaží uhájit město Mariupol, které leží na cestě ke Krymu. Podle serveru TSN se asi 20 kilometrů od města nachází množství ruských tanků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské tanky ve městě NovoazovskVideo: Reuters

 
Článek

„Příslušníci sil ATO vytvářejí přístupové trasy v oblasti Mariupolu,“ potvrdil armádní analytik Dmytro Tymčuk na svých facebookových stránkách.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vzbouřencům padlo do rukou nedaleké město Novoazovsk a podle serveru TSN mají u Mariupolu šest desítek ruských tanků v barvách Novoruska, za které bojují.

Foto: ČTK/AP

Kontrolní stanoviště ukrajinské armády u Mariupolu

Boje pokračují také u Luhansku, Lutuhyne, Gerasimovky a Ilovajsku, kde se ocitlo v kleštích hned několik ukrajinských praporů. O pomoc marně žádá velitel dobrovolnického praporu Donbas Semen Semenčenko.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Novoazovsk

Ruský prezident Vladimir Putin v té souvislosti mezitím prohlásil, že by separatisté měli otevřít koridor, jímž by mohli vojáci v obklíčení odejít. Předák doněckých vzbouřenců Aleksandr Zacharčenko uvedl, že s návrhem souhlasí. [celá zpráva]

Podle Kyjeva to jasně ukazuje na to, že povstalce ve skutečnosti řídí Kreml.

Semečenko navíc uvedl, že když obklíčení ukrajinští vojáci u Ilovajsku chtěli odejít, upadli do léčky, takže vzbouřenci Putinův pokyn nerespektovali.

Podle zástupce generálního tajemník OSN pro lidská práva Ivana Šimonoviče bylo v bojích na východě Ukrajiny od poloviny dubna zabito 2593 lidí. „Trend je alarmující,” prohlásil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám