Hlavní obsah

Údajnému objednavateli Kuciakovy vraždy soud zamítl žádost o propuštění

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Speciální soud v Banské Bystrici zamítl žádost kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera o propuštění z vazby. V úterý to potvrdila mluvčí úřadu speciální prokuratury Jana Tökölyová.

Foto: Profimedia.cz

Speciální soud v Banske Bystrici, který zamítl Kočnerovu žádost o propuštění.

Článek

Soud odmítl i možnost propuštění na kauci. „Soudce zamítl žádost obviněného o propuštění z vazby a nepřijal žádnou náhradu vazby, tedy ani peněžní záruku,“ dodala mluvčí. O Kočnerově žádosti se rozhodovalo už ve čtvrtek, ale úřadu speciální prokuratury bylo usnesení doručeno až v úterý.

Kočner je ve vazbě pro podezření z podvodu se směnkami komerční televize Markíza ve výši 70 milionů eur (1,8 miliardy korun). Celkem je obviněn z pěti trestných činů. Kontroverzní podnikatel je ve vazbě už pět měsíců. Byl umístěn ve věznici v Leopoldově.

V minulosti Kočner vyhrožoval novináři Jánu Kuciakovi, který o něm napsal řadu článků. Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová byli letos 21. února zavražděni v jejich domě v obci Veľká Mača. V září byli zadrženi tři muži a jedna žena, kteří byli obviněni z této dvounásobné vraždy. Jeden z obviněných Zoltán Andruskó spolupracuje s policií a při výslechu měl za objednavatele vraždy označit právě Kočnera.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám