Hlavní obsah

Účastník Gumballu na Slovensku řídil opilý a v mercedesu měl antiradar

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Jízda luxusních automobilů Gumball 3000 se na slovenském území neobešla bez pokut. Slovenská policie informovala, že 45letý řidič mercedesu dostal za použití antiradaru a za alkohol za volantem pokutu ve výši 600 eur (16 200 Kč). V další jízdě mu pak policisté zakázali pokračovat.

Foto: Policie SR

Řidič mercedesu dostal pokutu.

Článek

Účastníci Gumball 3000 projížděli ve čtvrtek z České republiky do Maďarska přes území bratislavského kraje a slovenská policie si na ně posvítila.

Bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff uvedl, že měření rychlosti probíhalo na desátém kilometru dálnice D2 ve směru na Bratislavu. Mluvčí upřesnil, že policisté pojali podezření na použití antiradaru, protože jim jejich měřicí zařízení neukázalo rychlost jedoucího mercedesu. „Policisté měli podezření, že jeden z vozů je vybaven technickým zařízením pro odhalování prostředků k měření rychlosti. Auto bezodkladně zastavili a podrobili kontrole. Přítomnost zmíněného zařízení se potvrdila,“ řekl Szeiff.

BEZ KOMENTÁŘE: Do Prahy dorazila jízda luxusních aut Gumball 3000Video: Novinky

Řidič byl zároveň podroben dechové zkoušce, která prokázala 0,20 mg/l alkoholu v krvi (0,42 promile, na Slovensku se alkohol měří v miligramech na litr vydechovaného vzduchu a neplatí tam žádná tolerance při jízdě - pozn. red.). „Řidič se dopustil přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, byla mu proto udělena pokuta ve výši 600 eur a další jízda mu byla zakázána,“ dodal Szeiff.

Jízda luxusních vozů se ve čtvrtek přesunula do Maďarska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám