Hlavní obsah

U silnice stojí dva „šmoulové”, napsal Rakušan. Dostal pokutu za hanobení policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakušan dostal pokutu 160 eur (asi 4000 korun) za hanobení policie poté, co na Facebooku nazval slovem „šmoulové” policisty hlídkující u silnice. Muž tak chtěl varovat před radarovou hlídkou, informovala v úterý agentura APA.

Foto: MTI

Rakousko rozšířilo kontroly na hranicích s Maďarskem.

Článek

Označení šmoulové (Schlümpfe) se v nespisovné mluvě v Rakousku používá pro policisty podobně jako v Česku například „chlupatí”. Jistý Tyrolan na Facebook umístil upozornění, že „ve směru na Innsbruck stojí dva šmoulové s laserem”. O několik hodin později varování zopakoval a znovu použil zlidovělé označení policistů.

Policie příspěvky posoudila jako „opakované hanobení dvou policistů” a uložila jejich autorovi dvě pokuty po 80 eurech, tedy přibližně dvou tisících korunách.

Muž se ale podle deníku Tiroler Tageszeitung s pokutou jen tak nesmířil. Označení šmoulové podle něj není nadávkou, ale spíš neškodným žertem. Pokutu v celkové výši 160 eur považuje za příliš přísnou a chce si promluvit s vedením innsbrucké policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám