Hlavní obsah

U Kréty zadrželi loď se zásilkou zbraní, možná do Libye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dodávku zbraní objevila v úterý řecká pobřežní stráž na nákladní lodi poblíž ostrova Kréta. Plavidlo zamířilo k přístavu, kde bude důkladně prohledáno, uvedla agentura AP. Podle místních médií měla zásilka mířit do Libye.

Foto: Profimedia.cz

Kréta

Článek

Loď Haddád 1 plula z Turecka do Libye. Na její palubu vstoupila řecká přístavní policie. V jednom kontejneru nalezla brokovnice. Jejich počet neuvedla. O dalších zbraních podrobnosti nezveřejnila.

Loď plující pod bolívijskou vlajkou se sedmičlennou syrsko-egyptskou posádkou byla odtažena k dalšímu prozkoumání, uvedl libanonský list The Daily Star.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Podle místních médií měla být na lodi zásilka zbraní pro libyjskou odnož Islámského státu, uvedl web International Business Times. Úřady však zatím nepotvrdily, že by zbraně byly učeny islamistům.

Islámský stát ovládá velkou část Sýrie a Iráku, jeho odnože ale operují také na Sinajském poloostrově, v Jemenu nebo na severoafrickém pobřeží.

V Libyi se snaží extremisté těžit z chaosu, protože země má dvě vlády a část území ovládají kmenové milice.

Reklama

Výběr článků

Načítám