Hlavní obsah

U domu belgického útočníka našli další mrtvolu

– Lutych • Aktualizováno
Novinky, rei

Belgická policie objevila u domu Nordina Amraniho, který v úterý útočil s granáty a samopalem v centru Lutychu, další mrtvolu. Amrani podle agentury Belga ženu zabil před útokem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Po útocích v centru Lutychu našla policie u domu pachatele další mrtvoluVideo: Reuters

 
Článek

Tělo 45leté ženy bylo nalezeno v úterý v garáži Amraniho domu ve Vottemu. Oběť se údajně starala o domácnost souseda. Žena byla střelena do hlavy. Amrani ji měl k sobě vlákat s tím, že potřebuje pomoc, načež ji zabil, uvedla Belga.

Státní žalobkyně ve středu doplnila, že v garáži policisté objevili také dvě zbraně a množství munice. Amrani garáž využíval k pěstování marihuany.

Agentura Belgie navíc informovala, že útočník před činem na konto své přítelkyně poslal peníze se vzkazem: „Miluji tě, lásko. Hodně štěstí“. To státní žalobkyně nepotvrdila.

Po činu spáchal sebevraždu

Nordine Amrani byl v úterý předvolán na policii v Lutychu. Tam ale nedorazil a namísto toho před justičním palácem čtyřmi granáty a samopalem zaútočil na lidi. Zabil čtyři osoby včetně batolete. Zraněno bylo 123 lidí, z nichž čtyři jsou stále v kritickém stavu. Je mezi nimi i 75letá žena, o níž se dříve uvádělo, že zemřela.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Amatérské záběry z Lutychu těsně po výbuchuVideo: Reuters

Sám Amrani při útoku zemřel po zásahu kulkou, potvrdila prokuratura. Policie už dříve uvedla, že bezpečnostní síly útočníka nezasáhly. Ten tedy spáchal sebevraždu. U jeho těla leželo devět zásobníků.

Prokuratura potvrdila, že Amrani jednal sám. V minulosti si odseděl tři roky ve vězení za přechovávání drog a nedovolené držení zbraní. Na svobodu byl předčasně propuštěn loni v říjnu. Nebyly u něj zaznamenány psychické problémy a jeho motiv zůstává nejasný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám