Hlavní obsah

Tygr zabil mladou ošetřovatelku, nikdo neví, proč šla k němu do výběhu

Tygr sumaterský v pátek v hrabství Cumbria na severozápadě Anglie napadl 24letou ošetřovatelku, která neprozřetelně vstoupila do jeho výběhu. Mladá žena v sobotu zemřela v nemocnici. Podle majitele zoo, citovaného BBC, vědí všichni zaměstnanci, že do výběhů zvířat nesmějí vstupovat, a on nemá tušení, proč tak učinila.

Foto: Profimedia.cz

Tygr sumaterský. Ilustrační foto

Článek

Tygr ošetřovatelce způsobil vážná zranění na krku a hlavě. Žena pak byla převezena do nemocnice, tam ale svým zraněním podlehla, oznámila v sobotu policie.

"Máme velmi přísná pravidla a postupy, které se týkají chovu velkých šelem, ale vypadá to, že se jimi neřídila. Z nevysvětlitelných důvodů otevřela branku a vešla do výběhu. Už se nikdy nedozvíme, proč to bez vědomí kohokoli dalšího udělala. Neměla k tomu žádný důvod," řekl BBC zakladatel zoo David Gill.

Sarah McClayová byla podle něj zkušenou ošetřovatelkou a s šelmami pracovala už delší dobu. Návštěvníci zoo prý nijak ohroženi nebyli.

Zvířecí park v městečku Dalton-in-Furness je soukromou zoologickou zahradou založenou v roce 1994. Chlubí se právě úspěšným chovem tygrů: jako jediné zařízení v Británii chová jak sumaterské, tak sibiřské tygry. Tygr sumaterský je nejmenším poddruhem tygra a patří ke kriticky ohroženým šelmám. Dospělý jedinec váží asi 120 až 180 kilogramů.

K úmrtím návštěvníků a ošetřovatelů v zoologických zahradách dochází zřídka. Loni v listopadu přišel v americkém Pittsburghu o život tříletý chlapec, který spadl do výběhu divokých psů. Sibiřská tygřice zabíjela v roce 2008 v San Francisku: utekla tehdy z výběhu, jednoho člověka zabila a dva zranila.

Reklama

Výběr článků

Načítám